10 Pàg. Societat
11 d'Octubre 2017

L'escola es reinventa

L'escola es reinventa

L’accés il·limitat a les revistes és un avantatge exclusiu dels subscriptors. Els usuaris registrats tenen accés a un màxim de cinc revistes.


Resum de la revista digital

Dediquem un ampli reportatge a analitzar els dos grans reptes del curs escolar 2017-2018: innovació i inclusió. Després dels atemptats de Barcelona i Cambrils, els docents han de vetllar més que mai per l'atenció a la diversitat. Per altra banda, la innovació és una de les oportunitats per aconseguir millorar la cohesió social.

En aquesta revista podeu trobar

  • Un diccionari sobre l’escola innovadora en què examinem conceptes com els deures i l’ensenyament per projectes, i altres aspectes que tractem amb especial atenció: el de l’escola inclusiva.
  • Abordem com podem convertir l'ensenyament obligatori en una eina d'integració i també del paper que ha de tenir per evitar que sorgeixi islamofòbia en contextos com l'actual. 
  • Conversa moderada per Antoni Bassas amb Hanan el Yazidi Tadmori, una noia marroquina de Mataró; Maria Majó, la seva mestra de l'aula d'acollida, i el professor d'institut i articulista del 'Criatures' Xavier Gual.